Pormentesítés, impregnálás

A felporzó beton rengeteg bosszúságot okoz!

A kisebb vájatokban, mélyedésekben, repedésekben megül a kosz, az elöregedett felület gyakorlatilag takaríthatatlanná válik, s az idő múlása csupán súlyosbítja a kialakult rendellenességet.

A meggyengült, porózus, barázdált felső kéreg, nem képes ellenállni a csapadéknak, nedvességnek, párának, ami hosszútávon a járófelület mállásához, szétfagyásához vezet. A kezeletlen alapzat magába engedi a vizet, ami födémek esetében beázást eredményezhet.

A műgyantával történő impregnálás során, átitatjuk a kezelendő felületet, s ezáltal nem csak növeljük a tartósságát, de eltömítjük a pórusokat, repedéseket,… vízzáró réteget képzünk, s elejét vesszük, hogy a nedvesség azt követően behatolhasson, és további veszteségeket okozzon.

Az impregnálás olyan művelet, mellyel megóvhatjuk kül- és beltéri aljzatainkat, építményeinket a szélsőséges időjárás kártékony hatásától, csapadéktól, nedvességtől és a lecsapódó párától.

Az impregnálás megkeményíti az alapot, a régi bevonatokat megköti egymás között és az alappal. Megakadályozza építményeink állagromlását, amiért elsősorban a nedvesség felelős.

Az impregnálás vízlepergető hatású, így a téli csapadék nem tud beszivárogni a pórusokba, hogy aztán kitáguljon és rongálja az anyagot. Az impregnálással, portalanítással orvosolt terület, azon túl, hogy időtálló, könnyen takarítható, hiszen a kosz nem képes megtelepedni a résekben, vájatokban.

Pormentesítés, impregnálás
Pormentesítés, impregnálás
Pormentesítés, impregnálás