A műgyanta, mint ipari padló

A műgyanta ipari padló szerepe

A műgyanta elsősorban ipari felhasználásából eredendően elterjedt burkolati forma. Ellenálló képessége, terhelhetősége, egybefüggő felülete miatt megfelel az üzemek, gyárak és egyéb ipari létesítmények megkülönböztetett igényeinek, magas fokú követelményeinek.

Hézagmentes kiképzése, sima vagy csúszásmentes struktúra esetén is egyszerű tisztán tarthatósága, maximálisan eleget tesz a legmagasabb higiéniai elvárásoknak is, ezért az ipari élet számtalan szegmensében előírás szerint alkalmazandó.

A műgyanta ipari padló szerepe
Felhasználása igen sokrétű!

Felhasználása igen sokrétű!

Az epoxi és poliuretán gyanták a gyakorlatban szinte minden stabil fogadófelületre alkalmazható rendszerben felépíthetőek. A műgyantapadló a könnyed takaríthatóság és terhelhetőség szabta alapkövetelményeken túl eleget tesz speciális igényeknek is így például a vegyipar, gyógyszeripar, elektronikai és informatikai üzletágak területén, ahol veszélyt jelenthet a statikus feltöltődés, vagy lúgokkal, savakkal, maró vegyszerekkel szemben kell védelmet biztosítani.

A megfelelően felépített műgyanta padozat, mechanikailag fokozottan ellenálló, tökéletesen vízzáró hatású. A poliuretán gyanták egyes típusai magas fokú repedésáthidaló képességük mellett, szintén alkalmasak lehetnek antisztatikus vagy saválló burkolat kialakítására.

A műgyantából felépített padlórendszer ( alapozás, kiegyenlítő glettréteg, fedőréteg ), csupán néhány milliméter vastagságú, de a kvarchomok hozzáadásával képzett műgyantahabarcsból akár centiméterekben mérhető borítás is kialakítható.

Ezzel a technológiával korrigálhatunk mélyebb kitöréseket, képezhetünk rámpát vagy akár a talaj szintjét is megemelhetjük. A műgyanta időtálló, esztétikai igényeket is kielégítő burkolati forma.

A RAL skála valamennyi színében kivitelezhető, kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, dekorálható, s záróborításként felhordható lakkbevonattal állaga megóvható, akár fényes vagy matt árnyalatban is.

A műgyanta ipari padló szerepe