Árképzés - C.C. Építő Kft.


Műgyanta ár kialakítás

Műgyantapadló készítésére vonatkozó ár kialakítását számos tényező befolyásolja, ezért amennyiben mód és lehetőség van rá minden esetben a személyes megtekintést szoktuk preferálni!  

– Az első szempont, amit árképzés során figyelembe kell vennünk az építendő műgyantarendszer funkcionális szükséglete, hogy milyen igényeknek, terhelhetőségi és ellenállási paramétereknek kell megfelelnie.

Más egy járófelületnek vagy személygépkocsik tárolására alkalmatos burkolatnak, egy vegyszereknek vagy statikus feltöltődésnek ellenállni képes padló felépítése, anyagszükséglete. Nem elhanyagolható, hogy nagyfokú repedésáthidaló képességgel kell e bírnia a burkolóanyagnak illetve, hogy kül- vagy belterületen kell-e a munkálatokat elvégezni.

Alapvető fontosságú a fogadófelület típusa és állaga! Az alap előkészítését általában csiszolással végezzük, de gyakran kell szemcseszórást vagy marást alkalmazni. Abban az esetben, ha PVC burkolat van a gyantázandó területen, azt el kell távolítani, hasonlóképpen a felmálló laza alaphoz vagy elváló kerámialapokhoz.  Az alapozó megválasztása a műgyantázandó tér milyenségétől függ. A különböző felülettípusokra alkalmazandó alapozók egymástól eltérő árkategóriákat és jellemzően más és más anyagszükségletet képviselnek. Más alapozót használunk betonra és friss betonra, szigeteletlen aljzatra, járólapra vagy aszfaltra, olajos, zsíros felületre. A felszín állaga határozza meg, hogy milyen mértékben, és milyen szemcsenagyságú kvarchomokkal szükséges megtölteni, majd megszórni a gyantát illetve, hogy ezt a műveletet hányszor kell megismételni. A felületi sérülések, repedések, mélyedések szabják meg a korrekció mértékét.

Az ár kialakítását befolyásolja a fedőréteg színe is, amit a felhasználandó gyanta típusától függően a RAL skála kínálatából választhat ki a megrendelő. A színeket és azok árnyalatait két árcsoportba sorolják.

– Mindezeken túl, tudnunk kell a burkolandó felület nagyságát, és területi elhelyezkedését valamint, hogy a munkálatokat időkorlát szabályozza-e. Ez utóbbi elsősorban ipari padlók készítése során fennálló kritérium, mert az üzemi leállások általában a hétvégére korlátozódnak

RAL-Skala

C.C. Építő Kft. :  06-70-633-5997  / mugyantazas.eu@gmail.com