Önterülő műgyantapadló


Önterülő műgyantapadló

A tartós műgyanta burkolat előállításának alapvető követelménye a megfelelő előkészítés és az optimális alapozó alkalmazása! A műgyantával végzett munkálatok első fázisában, csiszolással, szemcseszórással vagy marással előkészítjük a meglévő aljzatot az alapozó gyanta fogadására. A kezelendő felületről el kell távolítani a gyenge minőségű felső réteget, vegyi szennyeződéseket ( pl.: betonfestéket ), az elváló, töredezett műgyantát s mindent ami gátolhatja az alapozó réteg leszívódását, vagy tapadását!      

Az ideális alapozó megválasztását a fogadó felület milyensége határozza meg, ugyanis más gyantát kell használni szívó és nemszívó alap esetén, mást olajjal átitatott vagy aszfalttal, járólappal borított terület esetében.mugyanta-onterulo-1

A műveleti sor második szakaszában kiegyenlítő gyanta felhordására kerül sor. A mélyedéseket, repedéseket, egyenetlenségeket tixotizáló anyaggal sűrített műgyantakeverékkel, kitömjük, lejavítjuk, majd leterítjük a közbenső vékony réteget. Az utolsó periódusban az igény szerint megjelölt fedőréteggel látjuk el a burkolatot.

Az így felépített padozat és a fedőrétegként alkalmazott önterülő jellegű műgyanta, vízzáró, pormentes, jó kopásállóságú, könnyen takarítható, kémiailag és mechanikusan ellenálló, könnyen javítható, hosszú élettartamú, esztétikus padlóburkolat. 

A padloponnal ellentétben, ami önterülő aljzatkiegyenlítő, a műgyanta talajkövető, terülését glettvassal vagy hengerléssel segíthetjük elő.

A padló kiképzésekor folyékony állagú anyag két komponensének kémiai reakciója, szilárd, egybefüggő felületet képez. Kötési ideje alatt egyenletesen elterül, sima, hézagmentes mugyanta-ral-szinskalaburkolatot alkotva. Kitűnő fizikai képességei végett alkalmazása javarészt Ipari létesítményekben elterjedt, de azontúl…sokszínű, dekoratív megjelenése miatt  mugyanta-onterulo-2lakossági felhasználók körében, a közintézményekben és a szolgáltatóiparban is egyre inkább háttérbe szorítja a megszokott burkolóelemeket.

C.C. Építő Kft. :  06-70-633-5997  / mugyantazas.eu@gmail.com