Műgyantázás árak és a spórolási lehetőségek

2023. jún 22. | Műgyanta padló

A műgyantázás ára sokféle tényezőtől függ, melyekről mind előzetesen tájékozódhat, és ha okosan tervez, úgy spórolhat, hogy közben semmiről sem mond le!

Legyen szó raktárcsarnokról, irodahelyiségről vagy akár egy lakásról, ha a padló felújításra szorul, annak bizony megvan a maga költsége. A tervezhetőség valamennyi esetben fontos szempont, ám a műgyantázásról fontos tudni, hogy nem lehet általános kalkulációt végezni, hiszen az árak korántsem olyan fixek, mint más burkolattípusok esetén.

Gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok úgy vélik, ha nincsenek extra igényeik, a műgyanta ára is alacsonyan tartható. Csakhogy a költséget sokféle tényező befolyásolja, és ezek között akadnak olyanok is, amiknek semmi közük a felújítási tervekhez. Az egyik legfontosabb épp a fogadófelület, vagyis a meglévő burkolat állapota, illetve típusa, hiszen ez határozza meg az alapozást.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem lényegesek az adott területen felmerülő igények, a terhelhetőség vagy éppen a különféle tényezőkkel szembeni ellenállóképesség. Viszont szükségtelen olyan funkciókkal felruházni a burkolatot, amik kihasználatlanok maradnak és csak a költségeket növelik, ezekben a kérdésekben pedig laikusként nem is olyan egyszerű dönteni.

Ugyanígy befolyásolja a műgyantázás árát a külcsín, vagyis a szín, a dekoráció, minden egyéb, ami a funkción túl van. Egy lakásban vagy egy olyan helyszínen, ahol ügyfelek, partnerek sokasága fordul meg nap mint nap, sokkal inkább ennek van jelentősége, de a kevesebb néha több elvet szem előtt tartva itt sem biztos, hogy mindenből a legköltségesebbet kell választani.

Mi a konklúzió mindezekből? Helyszíni felmérés nélkül szinte lehetetlen anyagilag tervezni, és ebből következik egy másik fontos dolog, hogy az előzetes tájékozódás, a lehetőségek felmérése önmagában nem elég. A legjobb, ha a tulajdonosok pontosan meg tudják határozni az igényeiket, viszont szakmai kérdésekben a hozzáértőkre hagyatkoznak, olykor így lehet a legtöbbet spórolni.

Ha padlófelújítás előtt áll, bízza ránk magát! Segítünk, hogy a funkciót és a dizájnt illetően is tökéletesen elégedett legyen, ugyanakkor épp csak annyit költsön a műgyantázásra, amennyit a körülmények megkívánnak!