Műgyanta padló készítése: bárhol megoldható!

2023. ápr 17. | Műgyanta padló

A műgyanta padló készítése valóban bármilyen ingatlan esetében megoldható, és bár leginkább az ipari felhasználása ismert, egyre többször bukkan fel máshol is.

A műgyanta, mint padlóburkoló anyag már régóta kedvelt az ipari és kereskedelmi területeken, de megemlíthetjük még a sportcsarnokokat is, vagy az irodaházakat is, ahol rendszeresen lehet műgyanta padlóval találkozni. Ugyanígy népszerű a parkolóházakban, a mélygarázsokban, vagy épp az otthoni garázsokban. Napjainkban – pontosabban az elmúlt néhány évben – azonban egy új területen is megjelent: az otthonokban.

Nem kell persze rettegniük a laminált padló- és parkettagyártó cégeknek – legalábbis egyelőre -, hiszen a műgyanta padló készítése az otthonokban még nem vált általánossá, ám egyre többen választják ezt a burkolattípust. Ennek pedig egyszerű az oka: a műgyanta padló számtalan előnye.

A műgyanta vízzáró burkolatot képez, ami emellett jól tűri a mechanikai hatásokat, azaz nehezen sérül, de ha mégis, könnyedén javítható, és a felújítása is kifejezetten egyszerű. További előny, hogy a műgyanta padló elkészítése gyors – a méretektől függetlenül is mindössze néhány nap -, a kész padló pedig tükörsima, csillogó és egybefüggő felület, ami gyakorlatilag bármilyen színben megrendelhető, sőt, akár bizonyos, márványszerű mintázattal is elkészíthető, ám a márványpadló árának mindössze a töredékébe kerül.

Leggyakrabban fehér, illetve szürke színekben látni a lakberendezési magazinok hasábjain, ám érdemes ezektől eltérni, és más árnyalatokat is megtekinteni – bár tény, hogy a hófehér műgyanta padló igen mutatós tud lenni egy modern lakásban, arról nem is beszélve, hogy visszaveri a fényt, amivel nem csak világosabbá teszi a helyiségeket, de a térérzetet is megnöveli még a legkisebb szobákban is.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne többet is megtudni a műgyanta padlók készítéséről, illetve, ha megbízná cégünket a padlóburkolat elkészítésével, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!