Meglévő műgyantaburkolat javítása

Bosszantó, és kártékony mikor egy esztétikusan kivitelezett műgyanta bevonat megsérül. Egybefüggő szerkezete megbomlik, praktikusan felépített rendszere sérülékennyé válik a külső hatásokkal szemben.

A gyantából kialakított burkolat egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és rövid idő alatt javítható, legyen szó akár rugalmas, antisztatikus, saválló, csúszásmentes, mattított vagy fényes padlóról.

Az eredeti rétegzet ismételt felépítésével, … tekintettel a korábban alkalmazott anyagtípusra, struktúrára, színezetre és dekorációra, … újra egybefüggő, hézagmentes felületet alakíthatunk ki, mely a továbbiakban is alkalmassá lesz eredeti funkciójának betöltésére.

Meglévő műgyantaburkolat javítása
Meglévő műgyantaburkolat javítása

A mélyebb kitöréseket kvarchomokkal dúsított műgyantából, a meglévő sérülésmentes padló szintjéhez igazítva töltjük fel, a szükségnek megfelelő alapozó alkalmazását követően.

A műgyantahabarcs megszilárdulása után a homok használata miatt porózus javítást, tixóval sűrített gyantával simára gletteljük, s végül felhordjuk és dekoráljuk az optimálisan alkalmazandó fedőréteget.

A kisebb sérüléseket, esetleges repedéseket tixotizált műgyantával újítunk fel. Hasonló eljárásokkal nem csupán meglévő műgyantaburkolatot, hanem gyakorlatilag bármilyen fogadófelületen bekövetkezett rongálódás korrekcióját elvégezhetjük.