Csúszásmentes burkolat

A műgyanta alkalmazhatósága sokrétű, és számtalan előnnyel bír a fogadó felülettel vagy akár más burkolati formákkal szemben. Teherbírása, ellenálló képessége, vízzáró hatása, esztétikus megjelenése mellett, praktikai szempontok szerint is kiváló bevonó anyag.

A csúszásmentes burkolat kialakítása elsősorban balesetvédelmi megfontolásból javasolt. Kül- és beltéren egyaránt kellemetlenséget okozhat a csúszóssá váló csapadékos, nedves, olajos aljzat. Hasonlóan probléma forrása lehet egy meredek rámpa, kocsifelhajtó vagy garázslejáró, melyen nem képes megkapaszkodni a futófelület. 

A fokozottan kockázatos területeken, ( lépcsők, meredélyek stb. ) eső áztatta teraszokon, vagy nedvesség hatásának kitett kerámialappal fedett gyalogúton, olajos, zsíros, szilikonos padlókon tanácsos érdesített felületet képezni.

Csúszásmentes műgyanta burkolat előállítható akár homokszórással vagy nagyobb kopásállóságú ásványi anyag, korund alkalmazásával. A szemcsenagyság megválasztását az igénybevétel jellege határozza meg.  A műgyantából kreált csúszásmentes felület mechanikailag ellenálló, hézagmentes, könnyen takarítható, a RAL skála szerinti tetszőleges színezetben választható és dekorálható.

Teljes mértékű vízzáró hatása miatt, impregnáló anyag, mely tartóssá, időtállóvá teszi a befedett alapot.

Csúszásmentes burkolat
Csúszásmentes burkolat