Csúszásmentes burkolat


Csúszásmentes burkolat

A műgyanta alkalmazhatósága sokrétű, és számtalan előnnyel bír a fogadó felülettel vagy akár más burkolati formákkal szemben. Teherbírása, ellenálló képessége, vízzáró hatása, esztétikus megjelenése mellett, praktikai szempontok szerint is kiváló bevonó anyag.

A csúszásmentes burkolat kialakítása elsősorban balesetvédelmi megfontolásból javasolt. Kül- és beltéren egyaránt kellemetlenséget okozhat a csúszóssá váló csapadékos, mugyanta-lehajtonedves, olajos aljzat. Hasonlóan probléma forrása lehet egy meredek rámpa, kocsifelhajtó vagy garázslejáró, melyen nem képes megkapaszkodni a futófelület. 

A fokozottan kockázatos területeken, ( lépcsők, meredélyek stb. ) eső áztatta teraszokon, vagy nedvesség hatásának kitett kerámialappal fedett gyalogúton, olajos, zsíros, szilikonos padlókon tanácsos érdesített felületet képezni. mugyanta-csuszasmentes-korundCsúszásmentes műgyanta burkolat előállítható akár homokszórással vagy nagyobb kopásállóságú ásványi anyag, korund alkalmazásával. A szemcsenagyság megválasztását az igénybevétel jellege határozza meg.  A műgyantából kreált csúszásmentes felület mechanikailag ellenálló, hézagmentes, könnyen takarítható, a RAL skála szerinti tetszőleges színezetben választható és dekorálható.

Teljes mértékű vízzáró hatása miatt, impregnáló anyag, mely tartóssá, időtállóvá teszi a befedett alapot.

C.C. Építő Kft. :  06-70-633-5997  / mugyantazas.eu@gmail.com