A műgyanta padló készítésről röviden

2023. okt 30. | Egyéb kategória

A műgyanta padló készítést sok helyszínre lehet kérni irodától, garázson át az otthonokig. Hogyan készül a műgyanta padló?

A kórházak vagy iskolai tornatermek fényes, egybefüggő padlóburkolata mindenki számára ismerős. Milyen eljárással készítenek egy ilyen rendkívül strapabíró burkolatot? Könnyű elképzelni, hogy a padló alapanyagát kikeverik, mint egy vödör festéket, ráloccsantják a területre és megvárják, amíg szépen megköt. A műgyanta burkolat elkészítése ennél kicsivel árnyaltabb.

Burkolat lépésről lépésre

  1. Minden az előkészítéssel kezdődik, persze csak a helyszínfelmérés és az igények felvázolása után. A műgyanta beton felületre kerül, tehát elsőként ezt kell előállítani. Egyenletes, szilárd, repedésektől mentes, tiszta, száraz, pormentes legyen a fogadófelület. Egyéb anyag is lehet a fogadófelület, amit csiszolással, marással fel kell készíteni.
  2. A primer réteg kerül az alapra, ami a műgyanta tapadásáért felelős. Mivel több rétegről van szó, számolni kell azzal, hogy emelkedni fog a burkolat miatt a talaj, ez pedig hatással van a berendezésre, nyílászáró használatra is.
  3. Gyors keverést és színezést követően készül a műgyanta, amit a felületre öntenek, eloszlatják, hogy buborékmentes és egyenletes legyen. A padló és a fal találkozásánál érdemes valamilyen szegélyről gondoskodni. A precíz munkán súlyos összegek múlnak, mert a javítás felvéséssel, kivágással, öntéssel meglehetősen költséges lehet.
  4. Végül az utolsó bevonat van hátra, ami a padló hosszú életét szavatolja, védi a kopástól, szennyeződésektől. A műgyantázás tömören és röviden ezekből a lépésekből áll össze.

A műgyantázásban a csapatunk széles területen szerzett már tapasztalatot. Ipari padlókat éppen úgy készítettünk már, mint közintézmények padlójának bevonatait vagy magán ingatlanok burkolatait. Az igényesen kivitelezett, tartós és praktikus padló csak egy emailre vagy telefonhívásra van Öntől. Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségeink bármelyikén és kezdjük az árajánlattal!

Címkék: