22 február 2023
 február 22, 2023
Műgyantapadló készítés

Tippek, hogy a műgyanta padló készítés hosszú távra szóljon

A műgyanta padló készítés legyen a mi dolgunk, és bár a tisztításról, ápolásról Önnek kell majd gondoskodnia, most ehhez is adunk néhány tippet!

Bár napjainkban már otthonokban is előszeretettel választják, a műgyanta padló alapvetően ipari környezetre tervezett burkolat. Ez azt jelenti, hogy számos előnyét – többek között könnyű tisztíthatóságát – gyárakban, üzemekben, raktárcsarnokokban lehet igazán jól kihasználni. Ipari területen bizony komoly kihívás tisztán tartani a padlót, de a műgyanta hézagmentes kiképzésének köszönhetően nem problémás a takarítás.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem érdemes tudni néhány dolgot a tisztítással és ápolással kapcsolatban. Azért olyan jelentős ez, mert a műgyanta padló készítés hosszú távra szól, azonban rosszul megválasztott tisztítási móddal és készítményekkel csökkenhet az élettartama, a felújítás pedig fölöslegesen terhelné a költségvetést. Nézzük tehát, hogy mire érdemes figyelni!

Mivel?

A műgyanta ellenáll a bő vizes felmosásnak, ami sok burkolattípus legfőbb ellensége, viszont kerülni kell az alkoholos, metilén-kloridos, acetonos tisztítószerek használatát, mivel ezek kárt tehetnek a rétegrendszerben. A legjobb választás a takarításhoz valamilyen semleges vagy lúgos pH értékű készítmény, de a makacs szennyeződések eltávolításához speciális tisztítószerre lehet szükség.

Hogyan?

  • Az első lépés mindig a seprés legyen, amihez professzionális seprőgépet érdemes segítségül hívni.
  • Ha ez megvan, következhet a tisztítószer felvitele, ehhez egy padlótisztító gép használata a legjobb megoldás.
  • A hatékonyság érdekében tanácsos hagyni egy kicsit állni, majd jöhet a súrolás, szintén padlótisztító géppel.
  • Az alapos súrolás után el lehet távolítani a tisztítószert, az utolsó lépés pedig a tiszta vizes öblítés.

1 extra tipp

Amire ezen felül a hosszú élettartam érdekében figyelni érdemes, az a karcolások elkerülése, a műgyanta padló ugyanis sérülhet, ha a felületén nehéz, éles tárgyakat, például gépeket vagy raklapokat csúsztatnak.

A műgyanta padló készítést mindig az adott alkalmazási területen felmerülő igényekhez kell igazítani, és ez a takarítást is befolyásolhatja. Ha ránk bízza a munkát, biztos lehet a színvonalas végeredményben, és igény szerint szívesen adunk pár tippet a konkrét felület tisztítására vonatkozóan is. Várjuk megkeresését!

Comments are closed.