Twitter
Tweets by mugyantapadlo
Blogger
Flickr

Önterülő műgyantapadló


Önterülő műgyantapadló

A tartós műgyanta burkolat előállításának alapvető követelménye a megfelelő előkészítés és az optimális alapozó alkalmazása! A műgyantával végzett munkálatok első fázisában, csiszolással, szemcseszórással vagy marással előkészítjük a meglévő aljzatot az alapozó gyanta fogadására. A kezelendő felületről el kell távolítani a gyenge minőségű felső réteget, vegyi szennyeződéseket ( pl.: betonfestéket ), az elváló, töredezett műgyantát s mindent ami gátolhatja az alapozó réteg leszívódását, vagy tapadását!      

Az ideális alapozó megválasztását a fogadó felület milyensége határozza meg, ugyanis más gyantát kell használni szívó és nemszívó alap esetén, mást olajjal átitatott vagy aszfalttal, járólappal borított terület esetében.mugyanta-onterulo-1

A műveleti sor második szakaszában kiegyenlítő gyanta felhordására kerül sor. A mélyedéseket, repedéseket, egyenetlenségeket tixotizáló anyaggal sűrített műgyantakeverékkel, kitömjük, lejavítjuk, majd leterítjük a közbenső vékony réteget. Az utolsó periódusban az igény szerint megjelölt fedőréteggel látjuk el a burkolatot.

Az így felépített padozat és a fedőrétegként alkalmazott önterülő jellegű műgyanta, vízzáró, pormentes, jó kopásállóságú, könnyen takarítható, kémiailag és mechanikusan ellenálló, könnyen javítható, hosszú élettartamú, esztétikus padlóburkolat. 

A padloponnal ellentétben, ami önterülő aljzatkiegyenlítő, a műgyanta talajkövető, terülését glettvassal vagy hengerléssel segíthetjük elő.

A padló kiképzésekor folyékony állagú anyag két komponensének kémiai reakciója, szilárd, egybefüggő felületet képez. Kötési ideje alatt egyenletesen elterül, sima, hézagmentes mugyanta-ral-szinskalaburkolatot alkotva. Kitűnő fizikai képességei végett alkalmazása javarészt Ipari létesítményekben elterjedt, de azontúl…sokszínű, dekoratív megjelenése miatt  mugyanta-onterulo-2lakossági felhasználók körében, a közintézményekben és a szolgáltatóiparban is egyre inkább háttérbe szorítja a megszokott burkolóelemeket.

 

C.C. Építő Kft. :  06-70-633-5997  / mugyantazas.eu@gmail.com

Share Button

Facebook

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • A műgyanta számos területre ideális választás vízzáró tulajdonsága miatt! http://mugyantazas.eu/vizzaro-burkolat

  Pinned: 9 Aug 2016
 • Régi felületek új pompában!

  Pinned: 7 Jul 2016
 • Mechanikailag ellenálló az ipari műgyanta padló. http://mugyantazas.eu/ipari-padlo

  Pinned: 26 Jun 2016
 • Vegyipari létesítményekben is használható a műgyanta padló. http://mugyantazas.eu/vegyszerallo-mugyanta

  Pinned: 25 May 2016
 • Friss betonalapra is alapozhatunk. http://mugyantazas.eu/vizzaro-burkolat

  Pinned: 26 Apr 2016
 • Ismerje meg a műgyanta előnyeit honlapunkon! http://mugyantazas.eu/mugyanta-technologiak

  Pinned: 30 Mar 2016
 • Műgyanta padlót otthonába? Miért ne! http://mugyantazas.eu/a-mugyanta-alkalmazasa

  Pinned: 13 Feb 2016
 • Kültéren is használható a műgyanta burkolat. http://mugyantazas.eu/mugyanta-leggyakoribb-kerdesek

  Pinned: 10 Jan 2016
 • Széles körű felhasználás http://mugyantazas.eu/

  Pinned: 28 Dec 2015
 • Remek tulajdonságainak köszönhetően a műgyanta padló sok helyen használható. http://mugyantazas.eu/a-mugyanta-alkalmazasa

  Pinned: 20 Dec 2015